Työaikapankki

Työajanseurantajärjestelmä Ottan työaikapankki lisää joustoa työaikoihin.

Työaikapankki tarjoaa joustoa työaikoihin

Monipuolinen työajanseuranta mahdollistaa lakisääteisen paikallisen sopimisen ja erilaiset työajan joustot. Ottan työaikapankki tuo joustavuutta esimerkiksi kertyneiden ylitöiden tai lomarahavapaiden pankittamiseen ja käyttöön. Kun sovitut ja pidetyt vapaat löytyvät samasta järjestelmästä, eivät järjestelyt aiheuta ylimääräistä säätöä! Ottan avulla otat työelämän joustot käyttöön helposti.

OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_11_780x780
Työaikapankki mahdollistaa erilaiset joustavat työaikamallit: työtuntien pankittamisen, pekkaspäivien kerryttämisen ja pankkivapaat.
OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_12_780x780
Työnantaja ja työntekijä voivat helposti seurata sekä työaikapankin että saldojen kertymistä.
OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_13_780x780
Liukumasaldot ja työaikapankki pysyvät Ottassa automaattisesti ajan tasalla.

Miten voit hyödyntää työaikapankkia ja miksi se kannattaa ottaa käyttöön?

Yritys, joka tarjoaa henkilöstölleen joustoa työn ja vapaa-ajan välille, on houkutteleva työnantaja – myös kaikkein kilpailluimmilla toimialoilla. Työajan joustot tarjoavat mahdollisuuden myös kiirepiikkien tasaamiseen sesonkiluontoisessa työssä, eli mahdollisuudesta on usein hyötyä myös työnantajalle.

OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-30-767x767

Palkitset työntekijöitä hyvin tehdystä työstä

Euromääräisen korvauksen sijaan voit tarjota työntekijälle tunteja pankkiin: esimerkiksi erityisen hyvästä työsuorituksesta tai luottamustehtävästä voi työaikapankin avulla palkita palkallisella vapaalla.
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-35-767x767

Lomaraha vapaaksi? Työaikapankilla se onnistuu!

Voitte sopia euromääräisten korvausten vaihtamisesta palkallisiksi vapaiksi. Ansaittujen lomarahojen vaihto vapaapäiviksi esimerkiksi kesäloman yhteydessä onnistuu helposti työaikapankin avulla.

OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-48-767x767

Pekkaspäivät eli työajan lyhennysvapaat

Työaikapankin käyttö mahdollistaa myös joidenkin alojen työehtosopimuksissa määritetyt pekkaset eli työajan tasaus- tai lyhennysvapaat. Pekkasvapaiden manuaalinen lisäys on helppoa ja käyttäminen vaivatonta.

OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-15-767x767

Ylityötuntien vaihtaminen vapaaksi työaikapankin avulla

Työaikapankki mahdollistaa lisä- ja ylityötuntien pitämisen palkallisena vapaana – tällöin täytyy kuitenkin sopia siitä vastaako yksi ylityötunti aina yhtä pankkituntia vai millaisilla kertoimilla euromääräiset korvaukset muunnetaan tunneiksi.

Työaikapankin käyttöönotto edellyttää reaaliaikaista työajanseurantaa, sekä sitä että sovitut tunnit ja edut todella siirtyvät sinne niin, että työntekijä näkee pankkinsa saldon reaaliaikaisesti. Toimiva ja helppokäyttöinen työajanseurantajärjestelmä onkin välttämättömyys, jos yrityksessä harkitaan työaikapankin ottamista käyttöön.

Työaikapankin käyttöönotosta sovitaan aina työnantajan ja työntekijän välillä työaikapankkisopimuksella. Siinä määritellään, mitä tunteja, etuisuuksia tai bonuksia pankkiin voi tallettaa, miten säästettyä vapaata voi käyttää – esimerkiksi miten vapaan pitämisen ajankohdasta sovitaan sekä tuleeko työaikapankkiin talletetut tunnit pitää pois ennen työsuhteen loppua, vai voidaanko tunteja vaihtaa näissä tapauksissa rahaksi.

Kiikarissa edullinen ja monipuolinen työajanseuranta­järjestelmä?

Paketoimme Ottan kolmeen erilaiseen pakettiin, joiden sisältö on selkeä ja ennustettava. Samalla sanomme “ei” piilokuluille. Valitse siis tarpeisiisi sopiva ratkaisu ja kokeile sitä maksutta 14 päivää.

Lue lisää hinnoittelusta »  

Otta-icons-Mini-blue-background
Otta MiniKevyt työajanseurantajärjestelmä yrityksille, jotka eivät tarvitse työajan tulkintaa tai räätälöityä palvelua.

9 € / kk

+ 2 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Midi-blue-background
Otta Pro

Suosituin valinta!

Monipuoliseen sekä mukautuvaan työajanseurantaan- ja tulkintaan. Sopii kaiken kokoisille yrityksille toimialariippumattomasti.

39 € / kk

+ 7 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Maxi-blue-background
Otta MaxiRatkaisu suuremmalle yritykselle tai organisaatiolle. Täysin räätälöity palvelukokonaisuus eri alojen tarpeisiin.


Pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä

Blogi: Työaikapankki, työaikalainsäädäntö ja moderni työajanseuranta

Työaikapankki auttaa yhdistelemään työaikaa, vapaita ja vapaaksi muutettuja etuuksia. Joustava työaika on kilpailutekijä työnantajalle. Sen avulla työn ja vapaan yhdisteleminen on helpompaa ja työelämästä tulee joustavampaa.

Lue blogiteksti

Haluatko kuulla lisää Ottasta? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjous Ottasta – tai kysy mitä vain järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Soita asiantuntijalle »
myynti.otta@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Otta-työajanseurantaa 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy Ottan käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-11 & 12-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »