Työaika, työehto­sopimukset ja TES-tulkinta

Työajanseurantajärjestelmä Otta automatisoi työajan TES-tulkinnan.

Työaika ja työehtosopimukset –
Ottan avulla automatisoit työajan tulkinnan

Ottan TES-tulkinnan avulla varmistat, että palkat muodostuvat työehtosopimuksen mukaisesti. Työajantulkinnan avulla järjestelmä osaa laskea ylityö-, viikonloppu- ja muut korvaukset automaattisesti. Tiedot kertyvät työajanseurantajärjestelmään reaaliaikaisesti ja läpinäkyvästi.

OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_4_780x780
Työaika tulkitaan työajanseurannan taustalle määritetyn työehtosopimuksen mukaan perustuen siihen, onko työntekijä leimannut työtä, poissaoloa tai muuta työaikamuotoa.
OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_5_780x780
Otta tukee lähes kaikkia suomalaisen työlainsäädännön työehtosopimuksia. Asetuksia voi säätää paikallista sopimista varten.
OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_6_780x780
Työajan TES-tulkinnan lopputuloksena on valmis ja virheetön palkka-aineisto. Työaika- ja poissaolotiedot ovat reaaliaikaisesti kaikkien osapuolten saatavilla.
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-6-767x767

Otta taipuu tyypillisimpien työehtosopimusten työajantulkintaan

 • Voit käyttää useita työaikaryhmiä: esimerkiksi eri TESin, muiden työaikamuotojen tai paikallisten sopimusten alaisia työntekijöitä varten
 • Voit lisätä uusien työaikaryhmien työaikatulkintoja maksutta
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-26-767x767

Ota työehtosopimuksen mukainen työajan tulkinta helposti käyttöön

 • Työajan tulkinnan perusta on helppo luoda
 • Jos yrityksesi TESin mukainen tulkinta vaatii haastavampaa määrittelyä olemme apunasi
 • Myös räätälöity työajan tulkinta onnistuu Ottassa
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-41-767x767

Automatisoitu työajantulkinta vähentää virheitä, helpottaa palkanmaksua ja nopeuttaa prosesseja

 • Helpotat palkkahallintoa virheettömällä palkka-aineistolla
 • Minimoi työhön kuluva aika: tunteja ja korvauksia ei tarvitse laskea manuaalisesti
 • Integraatioiden ja valmiiden rajapintojen avulla avulla tietojen siirtäminen palkanlaskentaan käy näppärästi
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-34-767x767

Reaaliaikaiset tiedot ovat kaikkien asianosaisten saatavilla

 • Tehdyt tunnit ja erilaiset poissaolot näkyvät työajanseurantajärjestelmässä läpinäkyvästi sekä työntekijälle, työnantajalle, tiiminvetäjälle että HR:lle
 • Järjestelmä näyttää kertyneet tunnit, liukumat ja ylityöt taustalle syötetyn työehtosopimuksen mukaisesti, reaaliaikaisina
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-42-767x767

Työaikatiedot sujuvasti palkanlaskentaan ja taloushallintoon

 • TES-tulkinnan avulla työajanseurantajärjestelmästä saatava palkka-aineisto on valmis: voit siis lähettää työaika- ja poissalotiedot suoraan palkkahallintoon tai palkanlaskijalle
 • Siirto sekä ulkoistettuun palkkahallintoon että sisäisille osastoille onnistuu
 • Otta sopii mainiosti yhteen suosituimpien palkanlaskenta
  ohjelmien ja taloushallinto-ohjelmistojen
  kanssa

TES-tulkinta FAQ

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin

Työehtosopimus eli TES on sopimus, jossa sovitaan alakohtaisista työehdoista: työajoista, palkoista, ylityökorvauksista, lomista ja muista eduista, joita alalla tullaan noudattamaan.

TES-tulkinta eli työehtosopimusten mukainen työajan tulkinta  puolestaan tarkoittaa sitä, että työajanseurantajärjestelmä tulkitsee työntekijän järjestelmään syöttämät tunnit automaattisesti, taustalle määritetyn työehtosopimuksen tai paikallisesti sovittujen työehtojen perusteella. Lopputuloksena työajanseurantajärjestelmästä saadaan ulos valmis palkka-aineisto, joka on helppo toimittaa palkanmaksun hoitajalle, sisäiseen tai ulkoistettuun palkkahallintoon.

TES-tulkintoihin taipuva työajanseurantajärjestelmä osaa automaattisesti laskea mm. perustunnit, ylityöt, saldot, lisät sekä korotukset käytössä olevan työehtosopimuksen mukaisesti

TES-tulkinnan avulla syntynyt palkka-aineisto sisältää tiedot maksettavista palkoista ja korvauksista, sekä tarvittavat tiedot työntekijän mahdollisista poissaoloista. Sen avulla loma-ajan palkat, mahdolliset lomarahat ja esimerkiksi sairauspoissaolot kirjautuvat oikein myös palkkahallintoon.

Työehtosopimusten tulkinnan lisäksi parhaat työajan kirjaus- ja seurantajärjestelmät mahdollistavat paikallisen sopimisen eli sen, että työnantaja ja työntekijät voivat sopia työajoista ja -ehdoista yrityskohtaisesti.

Työajan TES-tulkinta määritellään asetuksien avulla työajanseurantajärjestelmään sen käyttöönoton yhteydessä. Järjestelmään määritetään käytettävä työehtosopimus. Jos käytössä on useampia TESejä, määritellään kukin omaksi työaikaryhmäkseen ja kullekin niille valitaan oikea työehtosopimus.

Jos yrityksessä työskentelee useita eri työntekijäryhmiä, kannattaa varmistaa myös se, että työajanseurantaan voidaan rakentaa asetukset myös esimerkiksi tunti- ja kuukausipalkkaisia työntekijöitä varten.

Kiikarissa edullinen ja monipuolinen työajanseuranta­järjestelmä?

Paketoimme Ottan kolmeen erilaiseen pakettiin, joiden sisältö on selkeä ja ennustettava. Samalla sanomme “ei” piilokuluille. Valitse siis tarpeisiisi sopiva ratkaisu ja kokeile sitä maksutta 14 päivää.

Lue lisää hinnoittelusta »  

Otta-icons-Mini-blue-background
Otta MiniKevyt työajanseurantajärjestelmä yrityksille, jotka eivät tarvitse työajan tulkintaa tai räätälöityä palvelua.

9 € / kk

+ 2 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Midi-blue-background
Otta Pro

Suosituin valinta!

Monipuoliseen sekä mukautuvaan työajanseurantaan- ja TES-tulkintaan. Sopii kaiken kokoisille yrityksille toimialariippumattomasti.

39 € / kk

+ 7 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Maxi-blue-background
Otta MaxiRatkaisu suuremmalle yritykselle tai organisaatiolle. Täysin räätälöity palvelukokonaisuus eri alojen tarpeisiin.


Pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää Ottasta? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjous Ottasta – tai kysy mitä vain järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Soita asiantuntijalle »
myynti.otta@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Otta-työajanseurantaa 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy Ottan käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-11 & 12-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »