Työajanseuranta­järjestel­­mät vertailussa: löydä yrityksellesi paras työajan­seuranta

 

Työajanseurantajärjestelmät tekevät työtuntien kirjaamisesta, tarkistamisesta ja raportoinnista helppoa. Työajanseurantajärjestelmän valinta voi kuitenkin tuntua vaikealta: onko järkevää valita edullinen työajanseuranta, vai panostaa heti monipuolisuuteen ja esimerkiksi siihen, että käyttöön saa työaikapankin ja palkanmuodostusta helpottavat TES-tulkinnat?

Entä mistä voit edes tietää, mikä työajanseurantajärjestelmä olisi yrityksellesi paras? Työajanseuranta-vertailu auttaa!

Tässä jutussa esittelemme Suomessa suositut työajanseurantajärjestelmät, ja kerromme omat näkemyksemme niiden sopivuudesta erilaisten yritysten tarpeisiin. 

Artikkeli perustuu järjestelmien omilta nettisivuilta ja muista julkisista lähteistä saatuihin tietoihin. Varmistathan aina järjestelmän myyjältä tarkemmin, miten se sopii oman yrityksesi tarpeisiin, ja mitkä ovat ohjelmiston ajantasaiset hinta- ja hinnoittelutiedot!

 

Klikkaa tästä tutustumaan suoraan kiinnostavimpiin järjestelmiin: 

 


 

💡Tutustu myös:

Pikaopas työajanseurantajärjestelmän valintaan tarjoaa vielä enemmän apua työaikaseurannan vertailuun! 

Se kertoo, mitä työajanseurantajärjestelmien eri ominaisuudet tarkoittavat, ja missä tilanteissa niitä tarvitaan. Listan avulla vertailet eri järjestelmiä tehokkaasti ja helpommin.

 


 

 

Kellokortti.fi

Millainen ohjelmisto on Kellokortti.fi?

Kellokortti on pitkään markkinoilla ollut työajanseuranta, johon on saatavilla paljon erilaisia ominaisuuksia – kuten matkalaskut ja palkkatulkinta palkkarobotin avulla. Kellokorttia voi käyttää tyypillisimmillä päätelaitteilla: yritys voi valita käyttöönsä joko leimauslaitteen tai puhelin + tietokone -vaihtoehdon.

 

Plussat?

Sopii eri toimialoille. Järjestelmään on ostettavissa paljon lisäominaisuuksia.

 

Miinukset?

Monipuolinen järjestelmä on pakettina hieman monimutkainen. Lisäominaisuudet ja integraatiot saattavat nostaa paketin hinnan korkeahkoksi. Käyttöönotto vaatii oman projektinsa.

 

Hinta:

Järjestelmän hinta perustuu käyttäjämäärään ja valittuun kirjaustapaan. Käyttöönottokoulutukset, integraatiot ja lisäominaisuudet (esim. matkalaskujen ja palkkarobotin käyttö) hinnoitellaan paketin päälle erikseen.

 

Sopii hyvin, jos…

Hyödyt laajoista lisäpalveluista työajanseurantajärjestelmäsi yhteydessä.

 

Sopii huonosti, jos…

Haluat pitää työajanseurannan mahdollisimman yksinkertaisena.

 


 

 

Quinyx

Millainen ohjelmisto on Quinyx?

Quinyx on suurille, yli 100 henkilöä työllistäville yrityksille suunniteltu kansainvälinen ja kokonaisvaltainen työvoimanhallintapalvelu, joka on erityisesti vuorotyötä teettävien ketjujen suosiossa. 

Työajanseurannan lisäksi ohjelmisto sisältää mm. viestintäominaisuuksia ja tekoälyä hyödyntävän työvoiman tarpeen ennusteen.

 

Plussat?

Kokonaisvaltainen työvoiman- ja henkilöstönhallintasofta, joka sisältää lukuisia ominaisuuksia etenkin suurten työyhteisöjen toimivaan yhteistyöhön.

 

Miinukset?

Kokonaisvaltaisen järjestelmän käyttöönotto edellyttää todennäköisesti prosessien viilaamista yrityksen sisällä. Valinnan yhteydessä kannattaa tarkistaa, miten kansainvälisen ohjelmiston määritykset ja mallit toimivat yhteen suomalaisen työaikalainsäädännön tai esimerkiksi TES-tulkintojen kanssa.

 

Hinta:

Ei julkisia hintatietoja saatavilla.

 

Sopii hyvin, jos…

Yrityksesi on suuri, siinä tehdään vuorotyötä useissa tiimeissä, ja haluat siirtää koko työvoimanhallinnan ja työntekijäviestinnän yhteen ja samaan, laajaan ohjelmistoon.

 

Sopii huonosti, jos…

Yrityksessä on alle 100 henkilöä, etkä tarvitse työvuorosuunnittelu- tai viestintäominaisuuksia.

 


 

 

Otta

Millainen työajanseuranta­järjestelmä on Otta?

Otta (aikaisemmin Visma Entry) on monipuolinen ja samalla helppokäyttöinen työajanseurantajärjestelmä kaikille toimialoille. Se sisältää ominaisuudet niin työajan kirjaamiseen kuin lomien ja poissaolojen suunnitteluun. Ohjelmistoon on saatavilla myös työvuorosuunnittelu, ja siihen voi yhdistää myös kilometriseurannan ja matkalaskujen tekemisen. Otta Mini-paketti puolestaan sopii simppeliin työtuntien kirjaamiseen.

 

Plussat?

Rakennusalan suosituimman järjestelmän Moveniumin pohjalta kehitetty kotimainen järjestelmä, jonka avulla käytössä ovat mm. työaikojen TES-tulkinta, työaikapankki ja resurssisuunnittelu. Sopii niin liikkuvaan työhön kuin toimistoonkin, ja on yhdistettävissä myös leimauslaitteisiin. 

 

Miinukset?

Työvuorosuunnitteluominaisuus ei taivu kaikkein vaativimpien toimialojen, kuten esim. jatkuvan kolmivuorotyön tai terveydenhuoltoalan tarpeisiin.

 

Hinta:

Pakettihinnoittelu: työtuntien kirjaamiseen tarkoitettu Otta Mini 9 € / kk + 2 € / kk / käyttäjä. Laajat työkalut ja mm. raportoinnin ja lomasuunnittelun sisältävä työajanseurantajärjestelmä Otta Pro 39 € / kk + 7 € / kk /käyttäjä.

 

Sopii hyvin, jos…

Haluat helppokäyttöisen, mutta moninaisiin ja laajoihinkin tarpeisiin taipuvan työajanseurantajärjestelmän, jonka tietoja voit viedä myös muihin järjestelmiin –  tai haluat kokeilla pelkkää työtuntien kirjaamista helposti Otta Minin avulla.

 

Sopii huonosti, jos…

Yrityksessäsi toimitaan jatkuvassa kolmivuorotyössä, tai tarvitset työvuoro- ja resurssisuunnittelua, joka huomioi esimerkiksi lääkeluvat.

 


 

 

Nepton

Millainen ohjelmisto Nepton on?

Nepton on laaja ja kattava henkilöstöhallinnon kokonaisratkaisu, joka sisältää työajanseurannan lisäksi mm. HR-ohjelmiston henkilöstörekistereineen sekä esimerkiksi henkilöstötutkimuksien tekemiseen sopivia ominaisuuksia. Neptonilta on saatavilla myös ainoastaan työajanseurantaan tarkoitettu, kevyt Nepton One -palvelu.

 

Plussat?

Sisältää kaikki HR-työkalut, eli paljon muutakin kuin työajanseurannan. Saat kattavasti myös lisäominaisuuksia saman katon alta.

 

Miinukset?

Voi osoittautua turhan järeäksi ratkaisuksi alle 100 henkilöä työllistäville yrityksille. HR-kokonaisratkaisun käyttö saattaa edellyttää muutoksia henkilöstöprosessien hallinnointiin. Yksinkertaisempi Nepton One -palvelu puolestaan voi olla liian riisuttu versio; esimerkiksi työaikapankin ja tiettyjen TES-tulkintojen osalta.

 

Hinta:

Softia.fi -arviointipalvelun mukaan edullisin Nepton One -palvelu alk. 49 €/kk + alv. Tarkempaa julkista hinnastoa ei ole saatavilla.

 

Sopii hyvin, jos…

Haluat työajanseurannan lisäksi kokonaisvaltaisen HR-ratkaisun.

 

Sopii huonosti, jos…

Yritykselläsi on jo toimiva HR-järjestelmä ja henkilöstöprosessi, etkä halua siirtää kokonaisuutta palvelusta toiseen.

 


 

 

Tuntivelho

Millainen ohjelmisto on Tuntivelho?

Tuntivelho on selainpohjainen työajanseurantajärjestelmä, joka on osa työvuorosuunnitteluun tarkoitettua Työvuorovelho-palvelua.

 

Plussat?

Koska ohjelmisto toimii selaimessa, voi sitä käyttää millä tahansa nettiin yhdistetyllä laitteella. Palvelun voi yhdistää myös työvuorosuunnitteluun ja palkanlaskentaan.

 

Miinukset?

Työajankirjaus tehdään selaimessa, eli ohjelmistoa ei voi yhdistää fyysiseen leimauslautteeseen.

 

Hinta:

Ei julkisia hintatietoja, tarjous pyydettävä erikseen.

 

Sopii hyvin, jos…

Yrityksessä tehdään vuorotyötä, ja työvuorosuunnittelu on olennainen osa työvoimanhallintaa.

 

Sopii huonosti, jos…

tarvitset mahdollisuuden fyysisiin leimauslaitteisiin, jotka ovat esimerkiksi yhteydessä toimitilojen kulunvalvontaan.

 


 

 

Maxtech

Millainen ohjelmisto on Maxtech?

Maxtech on työajan- ja työnhallintaratkaisu, josta on saatavilla sekä kattava Pro-ratkaisu että kevyempi Easy-paketti.

 

Plussat?

Voit valita joko laajan kokonaisuuden koko työvoimanhallintaan, tai pienemmän paketin, jolla seuraat työaikaa.

 

Miinukset?

Työajanseurannan ja tuntikirjauksen käyttöliittymä on melko kankea ja ilman opastusta vaikea hahmotettava.

 

Hinta:

Easy-paketin kaksi ensimmäistä käyttäjää ovat maksuttomat, siitä eteenpäin kustannus 7 euroa per aktiivinen käyttäjä. Pro-paketin tarjous pyydettävä erikseen.

 

Sopii hyvin, jos…

Yrityksesi työskentelee teollisuuden, rakentamisen tai kiinteistöhuollon alalla.

 

Sopii huonosti, jos…

Kaipaat järjestelmältä ennenkaikkea kivan näköistä käyttöliittymää. Järjestelmä sopii parhaiten yllämainituille aloille, eli jokin toinen järjestelmä saattaa sopia esimerkiksi toimihenkilötyöhön paremmin.

 


 

 

Movenium

Millainen ohjelmisto on Movenium?

Movenium on monipuolinen ja helppokäyttöinen työajanseuranta rakennusalalle. Sisältää pääurakoitsijan työkalut sekä työajanseurannan, ja myös työvuoro- ja resurssisuunnittelun. Järjestelmää voi myös räätälöidä yrityksen omiin tarpeisiin.

 

Plussat?

Rakennusalan työajanseurantaan suunniteltu järjestelmä sisältää kaikki alalla tarvittavat työkalut. Järjestelmän kautta voi välittää mm. työohjeita ja valokuvia, sekä kuitata tehtyjä töitä hyväksytyksi sähköisin allekirjoituksin. Järjestelmässä on erinomaiset työajan tulkintamallit, ja sen käyttöliittymä on suunniteltu työmailla ja liikkeellä käytettäväksi.

 

Miinukset?

Rakennusalan työajanseurantajärjestelmä sopii nimenomaan tälle kyseiselle toimialalle. Muille toimialoille suosittelemme Ottaa, Moveniumin sisarpalvelua.

 

Hinta:

Pakettihinnoittelu, edullisin paketti on urakoitsijan työvoimanhallintapaketti 39 €/kk + 7 €/käyttäjä/kk. Lisäpalvelut, kuten resurssisuunnittelu ja lisälomakkeet hinnoitellaan erikseen.

 

Sopii hyvin, jos…

tarvitset kattavan työajanhallinta- ja seurantajärjestelmän, joka on suunniteltu nimeomaan rakennusalan ja erilaisten työmaiden johtamiseen.

 

Sopii huonosti, jos…

Yrityksesi toimii jollain muulla alalla.

 


 

 

Toggl

Millainen ohjelmisto on Toggl tai Toggl Track? 

Toggl Track on erityisesti tieto- ja asiantuntijatyöhön tarkoitettu kansainvälinen työajanseurantajärjestelmä SaaS-palveluna.

 

Plussat?

Paljon asiantuntija- ja näyttöpäätetyöhön, ja mm. asiakasprojektien ajanhallintaan liittyviä ominaisuuksia, kuten kalenteri-integraatio ja Pomodoro-ajastin. Toimii sekä selaimessa että sovelluksissa. Käyttöliittymä on kivan näköinen.

 

Miinukset?

Ei sisällä TES-tulkintaa tai suomalaiseen työaikalainsäänsäntöön liittyviä tulkintoja, liukumia tai esim. työaikapankkia. Ei sisällä ominaisuuksia vuorotyön, liikkuvan tai toimiston ulkopuolella tehtävän työn ohjaamiseen.

 

Hinta:

Pakettihinnoittelu. 1-4 henkilön yrityksille tai tiimeille pelkkään työtuntien kirjaamiseen tarkoitettu “karvalakkimalli” on ilmainen versio.

 

Sopii hyvin, jos…

Yrityksen työ on laskutettavaa asiantuntijatyötä tai konsultointia, ja käyttöön halutaan erilaisia muistutus- ja ajanhallintatyökaluja.

 

Sopii huonosti, jos…

Tarvitset työajanseurantajärjestelmään työehtosopimusten tai työaikalainsäädännön mukaisia tulkintoja esim. ylitöistä tai liukumista.

 


 

 

Clockify

Millainen ohjelmisto on Clockify? 

Clockify on kansainvälinen työajanseuranta- ja raportointipalvelu.

 

Plussat?

Monipuolinen järjestelmä, jonka laajemmissa maksullisissa versioissa kosolti ominaisuuksia myös raportoinnin ja johtamisen tarpeisiin, sekä mm. GPS-seuranta liikkuvaa työtä varten.

 

Miinukset?

Valtaosa ominaisuuksista on käytössä vasta kallimmissa Standard- ja Pro-paketeissa. kansainvälinen ohjelmisto ei mahdollista TES-tulkintoja tai suomalaiseen työaikalainsäänsäntöön liittyviä tulkintoja, liukumia tai esim. työaikapankkia.

 

Hinta:

Maksuton versio riisutuilla ominaisuuksilla on käytettävissä pelkällä rekisteröinnillä, kevyin maksullinen kattaus alkaen 3,99 €/käyttäjä/kk. Esim. työtuntien tarkistus ja hyväksyntä ovat käytössä vasta maksullisessa Standard-paketissa.

 

Sopii hyvin, jos…

Haluat ennenkaikkea tietotyöhön ja liikkuvaan työhön sopivan järjestelmän, etkä kaipaa työaikapankkia tai TES-tulkintoja.

 

Sopii huonosti, jos…

Haluat valmiit tulkinnat palkanlaskentaa varten, tai seurata työntekijöiden liukumia tai lomakertymiä.

 


 

Haluatko kokeilla monipuolista ja helppokäyttöistä työajanseurantaa ilmaiseksi kahden viikon ajan?

Klikkaa aloittamaan Ottan koekäyttö – saat työajanseurannan kaikki ominaisuudet käyttöösi helposti, ja voit kutsua mukaan myös muita kokeilijoita!