Työajan­­seuranta­sovellus

Monipuolinen ja helppo sovellus työajan seurantaan: Otta toimii niin mobiilissa kuin tietokoneellakin.

Työajan­seurantasovellus antaa täsmällistä tietoa ja helpottaa arkea

Otta on näppärä sovellus työajanseurantaan. Sen avulla työtunnit on helppo kirjata, tarkistaa ja hyväksyä. Tiedot on helppo siirtää esimerkiksi palkanlaskentaan ja sovellukseen voi rakentaa myös automaattisen työajan TES-tulkinnan. Otta on monipuolinen ja silti simppeli tapa työajan seuraamiseen kaiken kokoisille yrityksille.

Etsitkö työajanseurantasovellusta rakennusalalle?
Tutustu sisartuotteeseemme Moveniumiin! »


Työajan kirjaus, tarkistus, hyväksyntä ja toimitus palkanlaskentaan yhden sovelluksen kautta

OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_27_780x780

Työaikasovellus toimii kaikilla laitteilla

Työajankirjaus mobiilissa, tietokoneella, sovelluksella ja selaimessa. Tunteja voi kirjata joko jälkikäteen tai reaaliaikaisella seurannalla.

OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_28_780x780

Työaikatiedot jatkuvasti saatavilla

Työaikatiedot ja lomakertymät on helppo tarkistaa sovelluksesta missä ja milloin vain. Tiedot säilyvät sovelluksessa turvallisesti.
OTTA_TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA_29_780x780

Helppokäyttöinen sovellus niin työntekijöille kuin esihenkilöillekin

Työaikatietojen, lomien ja poissaolotietojen hyväksyntä onnistuu samassa sovelluksella, kaikilla laitteilla. 
OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-54-767x767

Työajanseuranta valitsemallasi laitteella

Otta toimii älypuhelimella ja tietokoneella, sovelluksella ja selaimella. Tiedot päivittyvät reaaliaikaisesti, ja sekä työntekijä että esihenkilö tai HR voi käyttää juuri sitä laitetta, mitä haluaa. 

OTTA-TYOAJANSEURANTAJARJESTELMA-55-767x767

Sovellus auttaa pitämään tiedot mukana ja tallessa

Ottan avulla työaikatiedot kulkevat mukana ja pysyvät tallessa. Lisäksi sovelluksessa säilyvät esimerkiksi projekti- ja työohjeet, kuvat ja raportit – sekä jopa sähköiset allekirjoitukset.

Otta on tietoturvallinen ja Suomessa suunniteltu ja koodattu ohjelmisto. Tiedot näkyvät oikeille ihmisille, ja niitä käsitellään GDPR-lainsäädännön mukaisesti.

Työajanseuranta sovellus – FAQ

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin työaikasovellusten käytöstä.

Työajanseurantasovellus on ohjelmisto tai sovellus, johon työntekijät kirjaavat tekemänsä työtunnit. Näin työnantajan lakisääteinen velvoite työajanseurannasta täyttyy.

Kellokortti on fyysinen tunniste, jonka avulla työnantaja leimaa itsensä “sisään” työpaikalle saapuessaan. 

Nimi juontaa menneisyydestä, jolloin leimaukseen käytettiin nimensä mukaisesti pahvista korttia. Nykyään kellokortin virkaa toimittaa joko digitaalinen tunniste, “kulkulätkä” tai sovellus, jolla työntekijä kirjaa omaa työaikaansa. 

Työajanseurantasovellus on tyypillisesti ohjelmisto, joka toimii myös mobiilissa, joko applikaation tai puhelimen selaimen kautta. Moni hyvä työajanseurantajärjestelmä ja -ohjelmisto toimii kaikilla laitteilla, mutta mobiilikäytön mahdollisuus kannattaa aina tarkistaa, kun pohdit työajanseurantaohjelmiston tai -sovelluksen valintaa. 

Yksinkertainen sääntö: työajanseurannan tulisi olla kaikille osapuolille mahdollisimman helppoa. Siksi työajan kirjaaminen kannattaa mahdollistaa kaikilla laitteilla: puhelimella, tietokoneella ja tabletilla, ja varmistaa että tiedot ovat käytettävissä niin selaimessa kuin sovelluksessakin.


Monipuolisuus varmistaa, että jokainen työntekijä kirjaa tuntinsa, ja että tuntien seuraamiseen ja kuittaamiseen ei kulu ylimääräistä aikaa. Lue lisää mobiilista työajanseurannasta täällä!

Yleensä työajanseurantaan kirjataan työhön käytetty aika. Työntekijä voi kirjata työajan alkaneeksi työt aloittaessaan ja päättyneeksi silloin, kun hän lopettaa, tai raportoida työpäivän aikana käytetyt tunnit jälkikäteen. Työajanseurantaan kirjattavat tiedot ja mahdolliset yksityiskohdat sovitaan yleensä työpaikkakohtaisesti.

Työaikalaki velvoittaa työnantajan seuraamaan jokaisen työntekijän työaikaa. Laki ei kuitenkaan määrittele, miten seuranta tulee suorittaa – sovellus ei siis ole lain mukaan pakollinen.

Yrityksesi tarpeisiin sopiva työajanseurantasovellus kuitenkin helpottaa työpaikan arkea huomattavasti: moni yritys on vaihtanut sekavat tuntilaput ja excel-taulukot työajanseurantasovellukseen ja ollut tyytyväinen valintaansa. Lue kokemuksia työajanseurantasovelluksen käytöstä täällä!

Ilmaisia sovelluksia työajanseurataan on markkinoilla jonkin verran. Jos haluat vain kirjata työtunnit talteen, voi ilmainen työajanseuranta riittää tarpeisiisi hyvin. Jos taas haluat säästää henkilöstöhallinnan tai palkanlaskennan tunteja siirtämällä työaikatietoja suoraan lomasuunnitteluun tai taloushallintoon, tarvitset todennäköisesti maksullisen järjestelmän. 

Muista myös tarkistaa, että valitsemasi sovellus on tietoturvallinen, eivätkä esimerkiksi työntekijöiden henkilötiedot pääse sieltä vääriin käsiin. 

Kiikarissa edullinen ja monipuolinen työajanseuranta­järjestelmä?

Paketoimme Ottan kolmeen erilaiseen pakettiin, joiden sisältö on selkeä ja ennustettava. Samalla sanomme “ei” piilokuluille. Valitse siis tarpeisiisi sopiva ratkaisu ja kokeile sitä maksutta 14 päivää.

Lue lisää hinnoittelusta »  

Otta-icons-Mini-blue-background
Otta MiniKevyt työajanseurantajärjestelmä yrityksille, jotka eivät tarvitse työajan tulkintaa tai räätälöityä palvelua.

9 € / kk

+ 2 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Midi-blue-background
Otta Pro

Suosituin valinta!

Monipuoliseen sekä mukautuvaan työajanseurantaan- ja TES-tulkintaan. Sopii kaiken kokoisille yrityksille toimialariippumattomasti.

39 € / kk

+ 7 € / käyttäjä / kk 

Kokeile maksutta

Otta-icons-Maxi-blue-background
Otta MaxiRatkaisu suuremmalle yritykselle tai organisaatiolle. Täysin räätälöity palvelukokonaisuus eri alojen tarpeisiin.


Pyydä tarjous!

 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää Ottasta? Ota yhteyttä!

Myynti

Pyydä tarjous Ottasta – tai kysy mitä vain järjestelmästä ja palveluistamme. Asiantuntijamme saat kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen; otamme sinuun yhteyttä 24 tunnin sisällä.

Soita asiantuntijalle »
myynti.otta@visma.com

Koekäyttö

Kokeile Otta-työajanseurantaa 14 päivän ajan! Koekäyttö on täysin veloitukseton, eikä sido mihinkään. Aloita kokeilu »

Sovellustuki

Mikäli asiasi liittyy Ottan käyttöön, käyttäjätunnuksiin tai salasanoihin, saat nopeiten apua ottamalla suoraan yhteyttä sovellutukeen:

Ma-pe klo: 7-11 & 12-15
+358 974 790 800 (mpm/pvm)
tuki.devenor@visma.com

Löydät sovellustuen poikkeusaukioloajat 
täältä »