Ne tärkeät tykkäykset

Riittävän tiivis vuorovaikutus on työhyvinvoinnin kannalta avainasemassa. Toimistopäivinä kuulumiset on helppo vaihtaa lennossa, mutta miten pysyä tiimin hyvinvoinnin pulssilla ruudun välityksellä?

Moni organisaatio on ottanut käyttöön säännölliset 1-to-1 -puhelut esihenkilöiden ja työntekijöiden välillä. Chat-viestien tykkäyksillä ja emojien käytöllä on väliä, kun emme voi aistia toisen tunnetilaa sanattoman viestinnän ja kehon eleiden kautta. Tykkäilystä onkin hyvä tehdä tietoinen tapa.

Janoamme arvostusta ja palautetta, jotta tunnemme työmme merkitykselliseksi, Raninen painottaa. Ellemme saa sitä, työ voi alkaa tuntua yksinäiseltä näpertelyltä.

Luottamuksen ja vuorovaikutuksen rakentaminen etä- ja hybridityössä voi tuntua haastavalta. Onnistumiseen on kuitenkin olemassa toimivia strategioita. Tärkeintä on sopia yhteisistä periaatteista ja ottaa hyvinvointia tukevat työkalut tehokäyttöön.


 


 

Kokeile työajanseurantajärjestelmää maksutta

Työajanseurantajärjestelmä on yksi työhyvinvointia edistävä työkalu. Järjestelmän data kertoo esimerkiksi milloin työntekijöiden työtunnit paukkuu tai käyttämättömiä lomapäiviä alkaa kertymään. Kokeile Otta-työajanseurantajärjestelmää maksutta 14 päivän ajan!